Ons Team


De Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Leiden bestaat al sinds 2000 en helpt al jaren kinderen met vragen. Ook organiseren wij voorlichtingen, klassendebatten en oefenrechtbanken (moot court) op scholen in en rondom Leiden. Inmiddels hebben wij al aan meer dan 350 basisschoolleerlingen en meer dan 200 middelbare scholieren iets mogen vertellen over hun rechten!

Wij bestaan uit een enthousiast team van 21 vrijwilligers die allemaal Rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit Leiden. Al onze vrijwilligers hebben het eerste jaar van hun studie succesvol afgerond. De Stichting wordt draaiende gehouden door een driekoppig, parttime bestuur. Wil je meer informatie over de activiteiten van de Stichting en de medewerkers? Lees dan ons (financieel) jaarverslag.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging. De voorzitter is het aanspreekpunt voor binnen en buiten de vereniging. De secretaris maakt de roosters en de penningmeester beheert het geld. Hiernaast is het bestuur actief door de hele organisatie heen, en draaien zij zelf ook spreekuren.


foto madeline

Madeline Wilkinson

Voorzitter
foto manon

Manon van der Zwart

Penningmeester
foto yannick

Yannick de Best

SecretarisNaast het bestuur hebben wij ook vier actieve commissies, ieder met hun eigen functie. De tegels hieronder geven deze commissies weer en wat ze doen!


foto activiteitencommissie

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert activiteiten voor kinderen, zoals buitenspeelmiddagen en voorlichtingen op basis- en middelbare scholen. Hier leren kinderen over hun rechten en geeft de commissie leiding aan een echt rechtbankspel.

foto PR-commissie

PR-commissie

De PR-commissie zet zich in om de naamsbekendheid van de KJRW te vergroten. Dit doen ze onder andere door te flyeren, knutselmiddagen te organiseren en kerstmutsen met ons logo uit te delen. Ook is deze commissie verantwoordelijk voor het bijhouden van alle social media van de KJRW.foto onderwijscommissie

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie organiseert activiteiten voor de medewerkers zelf, zoals sprekers uit het werkveld en een leerzaam teamuitje naar bijvoorbeeld HALT. Deze commissie verzorgt ook de lessen die de nieuwe medewerkers krijgen over het jeugdrecht.

foto aquisitiecommissie

Aquisitiecommissie

De aquisitiecommissie haalt geld op voor de KJRW. Zij zoeken naar sponsors, en werken samen met verschillende organisaties en bedrijven. Dit geld maakt het mogelijk om alle activiteiten voor de kinderen en jongeren te organiseren.