Ons Team


De Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Leiden bestaat al sinds 2000 en helpt al jaren kinderen met vragen. Ook organiseren wij voorlichtingen, klassendebatten en oefenrechtbanken (moot court) op scholen in en rondom Leiden. Inmiddels hebben wij al aan meer dan 350 basisschoolleerlingen en meer dan 200 middelbare scholieren iets mogen vertellen over hun rechten!

Wij bestaan uit een enthousiast team van 23 vrijwilligers die allemaal Rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit Leiden. Al onze vrijwilligers hebben het eerste jaar van hun studie succesvol afgerond. De Stichting wordt draaiende gehouden door een driekoppig, parttime bestuur. Wil je meer informatie over de activiteiten van de Stichting en de medewerkers? Lees dan ons (financieel) jaarverslag.

Het bestuur is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de vereniging. De voorzitter is het aanspreekpunt voor binnen en buiten de vereniging. De secretaris maakt de roosters en de penningmeester beheert het geld. Hiernaast is het bestuur actief door de hele organisatie heen, en draaien zij zelf ook spreekuren.


foto bestuur

Bestuur

(v.l.n.r) Maartje van Lynden (Secretaris), Meta Klijn (Voorzitter) en Isabel Guelen (Penningmeester).Naast het bestuur hebben wij ook vier actieve commissies, ieder met hun eigen functie. De tegels hieronder geven deze commissies weer en wat ze doen!


foto activiteitencommissie

Activiteitencommissie

De activiteitencommissie organiseert, zoals de naam al zegt, verschillende activiteiten. Zo regelen wij voorlichtingen op scholen en gaan we met kinderen knutselen. Op deze manier willen wij kinderen proberen bij te brengen wat hun rechten zijn en hoe zij zelf stappen kunnen ondernemen. Ook zijn we bezig met het organiseren van een congres. Deze is echter niet voor kinderen, maar om leeftijdsgenoten meer bewust te maken van het jeugdrecht.

foto PR-commissie

PR-commissie

Hi allemaal! Wij zijn de PR-commissie! Onze taak is om de naamsbekendheid van de rechtswinkel te vergroten. Dit doen we onder andere door het organiseren van leuke middagen, zoals een knutselmiddag of een buitenspeelmiddag. Daarnaast beheren wij ook de sociale media van de rechtswinkel. Hiermee proberen wij zoveel mogelijk kinderen te bereiken zodat zij met hun vragen bij de rechtswinkel terecht kunnen.foto onderwijscommissie

Onderwijscommissie

De onderwijscommissie organiseert activiteiten voor de werknemers van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel. We zijn vorig jaar bijvoorbeeld op bezoek geweest bij een advocatenkantoor. Daarnaast organiseren wij ook lezingen van mensen die ons meer kunnen vertellen over bijvoorbeeld jeugdbescherming of jeugdzorg. Deze commissie geeft ook de lessen die de nieuwe werknemers krijgen over het jeugdrecht.