Werken bij…

De Kinder- en jongerenrechtswinkel Leiden zoekt een nieuwe voorzitter!

 

Ben jij een enthousiaste rechtenstudent met een speciale interesse voor het jeugdrecht? Wil jij je graag hard maken voor de rechten van het kind en je stempel drukken op de Kinder- en Jongerenrechtswinkel? Ben jij daarnaast communicatief sterk, neem jij je verantwoordelijk en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is een bestuursjaar bij de KJRW wellicht wat voor jou!

 

De KJRW is een stichting die kinderen en jongeren gratis hulp biedt om op te komen voor hun rechten en plichten. Elke dinsdag en vrijdag hebben wij van 15:00u tot 17:00u spreekuur en kunnen jongeren langskomen, bellen of appen. Bovendien houden wij elke eerste donderdag van de maand spreekuur in de jeugdinrichting Teylingereind. Vanaf mei zullen wij ook les gaan geven in Teylingereind. Je werkt samen met ongeveer twintig actieve rechtenstudenten en probeert met elkaar de stichting te laten groeien.

 

Per april is de KJRW Leiden op zoek naar een nieuwe voorzitter. Als voorzitter ben je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de rechtswinkel. Het is belangrijk dat je goed het overzicht kunt bewaren over de verschillende taken en functies die mensen binnen de rechtswinkel vervullen. Delegeren is een groot onderdeel van je rol als voorzitter. Als eindverantwoordelijke ben je bovendien het eerste aanspreekpunt voor de gemeente, de Kamer van Koophandel, Stichting Utopa en je eigen medewerkers.

 

Als voorzitter ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de volgende punten:

  • Het houden van sollicitatiegesprekken en het aannemen van nieuwe medewerkers (twee keer in het jaar);
  • Het maken van de agenda voor de algemene vergaderingen;
  • Het leiden van de algemene vergaderingen (één keer in de twee weken op woensdagavond);
  • Het contact houden met de commissiehoofden en de zorg dat alles op tijd wordt gedaan;
  • Het voeren van persoonlijke gesprekjes met de medewerkers (twee keer in het jaar);
  • Het vergaderen met je eigen bestuur (ongeveer eens in de twee weken);
  • Het vergaderen met de commissiehoofden over hoe hun commissie ervoor staat en hun plannen voor de komende tijd (ongeveer eens in de twee maanden).

 

Tot slot ben je aan het einde van je termijn verantwoordelijk voor het jaarverslag dat naar de gemeente en Stichting Utopa gestuurd dient te worden. Samen met de penningmeester, die het financiële gedeelte schrijft, maak je dit jaarverslag en stel je de begroting op voor volgend jaar.

 

Een bestuursjaar bij de KJRW Leiden is leerzaam en uitdagend. Het brengt bovendien een hoop gezelligheid met zich mee en het is een mooie aanvulling op je CV. Ben je geïnteresseerd geraakt en lijkt het je leuk om de functie te vervullen? Stuur dan vóór 25 maart jouw motivatiebrief en CV naar: bestuur.leiden@kjrw.nl. Voor vragen kun je ook via dit mailadres contact met ons opnemen.