Wie zijn wij?

Wij zijn de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Leiden. Wij beantwoorden juridische vragen van kinderen en jongeren. Onze kracht is het voor kinderen eenvoudig en begrijpelijk maken van de juridische situatie waar zij zich in bevinden. Wij kunnen ook jou helpen met een (juridische) vraag of probleem. Wij luisteren graag naar jouw verhaal en helpen jou om op te komen voor je rechten. Dit heet rechtshulp. Je hoeft hier niets voor te betalen en alles wat je ons vertelt blijft geheim!

Ook volwassenen mogen hun vragen op het gebied van het jeugdrecht aan ons stellen.

Heb jij bijvoorbeeld een probleem met je baas? Gaan je ouders scheiden of moet je naar de rechter? Neem contact met ons op zodat wij jou kunnen helpen met jouw rechten!

De Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel in Leiden bestaat al sinds 2000 en helpt al jaren kinderen met vragen. Ook organiseren wij voorlichtingen, klassendebatten en oefenrechtbanken (moot court) op scholen in en rondom Leiden. Inmiddels hebben wij al aan meer dan 350 basisschoolleerlingen en meer dan 200 middelbare scholieren iets mogen vertellen over hun rechten!

Wij bestaan uit een enthousiast team van 21 vrijwilligers die allemaal Rechtsgeleerdheid studeren aan de Universiteit Leiden. Al onze vrijwilligers hebben het eerste jaar van hun studie succesvol afgerond. De Stichting wordt draaiende gehouden door een driekoppig, parttime bestuur. Wil je meer informatie over de activiteiten van de Stichting en de medewerkers? Lees dan ons (financieel) jaarverslag.